Informatie koopappartementen

In samenwerking met woonadviesbureau Steenvlinder (voorheen Urbannerdam), architecten Ed van der Wetering van MOVE urban architecture en Tom Hulsman van TMOJ, in opdracht van de projectontwikkelaar wordt er gewerkt aan de transformatie van de Bethelkerk. De nieuwe woningen worden energiezuinig. Dat wil zeggen gebruik van duurzame energie, hergebruik van (bouw)materialen, innovatief gebruik van hemelwater, verantwoorde afvalverwerking en veel groen.
In het getransformeerde kerkgedeelte, met behoud van alle originele delen, komt het activiteitencentrum van Stichting Amadeus inclusief twee kerk appartementen bestaande uit drie etages en een dakterras. De kerktoren blijft intact, daarnaast worden er tien 2, 3- en 4kamer nieuwbouw appartementen op drie verschillende etages gerealiseerd. Allemaal met een buitenruimte, een tuin of balkon, gesitueerd op het zuidoosten. Achter de woningen, op het terrein van het complex komen een parkeerplaats en een fietsenstalling. De gezamenlijke Vereniging Van Eigenaren is verantwoordelijk voor onderhoud en beheer van het pand en buitenruimte. De gemeentelijke omgevingsvergunning is in febr 2022 verleend, de sloop en de bouw kunnen snel daarna beginnen.
De verwachting is dat koopcontracten gesloten kunnen worden medio 2022. Dan worden ook de prijzen bekend gemaakt door de projectontwikkelaar. Het is wel duidelijk dat de appartementen verkocht zullen worden tegen de geldende marktwaarde. Een richtprijs is €5000 per m2 (zonder keuken). De vierkante meters variëren tussen klein (ca 67-74 m2), midden (ca 83-97m2) en groot (ca 110m2). Kopers kunnen met de architect overleggen over de indeling van de woning, binnen bepaalde kaders.

Zie hier een overzicht van de appartementen met geschatte prijzen


In verband met de onzekere situatie die is ontstaan nemen we geen nieuwe inschrijvingen meer aan!
O